Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A rettentes, gyógyíthatatlan függőséget okozó kávés édesség elkészítési módjának közzététele komoly felelősséggel jár - tényleg nem lehet abbahagyni!
Ráadásul túl könnyen elkészíthető.
Vegyünk egy csészényit a lehető legjobb minőségű espresoból, és öntsük hozzá a rajongó szerelemmel elkészített Dulce de Lechet, ezt az Argentin eredetű csodát:
Ehhez nem kell más, mint egy konzervdoboznyi édesített sűrített tej.
Kibontatlanul dobjátok egy fazék vízbe, gondosan ügyelve arra, hogy a víz ellepje a dobozt, máskülönben robban! (na igen; a diéta elleni bűnözés rizikós), majd miután felforrt főzzétek türelmesen, takaréklángon, jó egy órán át, ügyelve arra, hogy mindig mindehol víz érje. Azután halásszátok ki a vízből, várjátok meg, amíg kihűl, és öntsétek rá a kávét.
De elkészíthetjük kevésbé veszélyesen is:
ehhez kell
3 liter tej
2 teáskanál vaníliaesszencia
fél evőkanálnyi szódabikarbóna
80 deka cukor
(hogy ez túl sok?majd meglátjuk...:))
Az ekészítés metódusa hasonló, az összekevert hozzávalókat forraljátok fel, majd takarékon sűrítsétek be, amíg aranybarnára nem karamellizálódik. Majd hagyjátok kihűlni.
Egyébként nevezik tejlekvárnak is - tejlekváros kávé, nem rossz, igaz???
Jó szórakozást!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Karácsonyi betevő : Kávés trüffel