Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az ír kávé egy roppant egyszerű,
de finom kávékülönlegesség, ír whisky-t öntök kávéba, megiszom. Melenget,
finom.
Természetesen többről van szó, noha a hozzávalók ír whiskey, kávé, tej, cukor, de elkészítése bonyolultabb rumos kávé nevű, postásüzemanyag társánál.
Van speciális ír kávés pohár, ami vastag üvegből van, bumszli kehely formájú, talpas, rövid, tömzsi szárral, amire kis fül van applikálva. Olyasmi, mint egy kisebb, elegánsabb söröskorsó.
Ebbe a pohárba először is ír whiskey-t töltünk (Jameson, Powers, Green Spot, amit találunk). Az ír whiskey-k jellegzetessége, hogy 2 helyett 3-szoros lepárláson mennek keresztül, és ettől lágyabbak, selymesebbek lesznek, mint skót vagy amerikai társaik. Ehhez barna cukrot adagolunk, ízlés szerint. Ezután vagy alágyújtunk az italnak, és a cukrot a whiskey-ben kevergetve karamellizáljuk iletve oldjuk, vagy a kávégép gőzkarjával gőzöljük, és így olvasztjuk fel. Az első esetben több alkoholt veszít az ital, a másodikban kevésbé érezhető a karamellizáció. Ki-ki eszerint válasszon.
Ezután presszókávét eresztünk rá, addig a pontig, ahol a pohár szélesedni kezd. Ha ez kész, tejszínt habosítunk, nem verjük teljes habbá, hogy még folyjon. A kávé fölé tartunk egy kanalat, erre csorgatjuk a tejszínt, ami így szépen szétterül a kávé tetején, és így, a sötét kávén a világos aranybarna hab pont úgy fog kinézni, mint a híres ír sör, a Guiness. Alkoholtartalma még több is annál. Együtt a koffeinnel kellemes zsongást idéz elő, és még finom is. Fogyasszuk, amikor csak alkalmunk van rá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Az ír kávé története
Grand Spice Coffee - Fűszeres kávékoktél
Napi két kávé javítja a memóriát
Paleo táplálkozáshoz paleo kávé!