Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
legtöbbet nem kávéházakban, hanem otthon és munkahelyen kávézunk. Igényünk
ugyanúgy van a jó kávéra, noha sokkal több problémával kell szembesülnünk
ilyenkor, mint egy kávézóban, ahol elénk teszik a csészét és csak ki kell inni.
Vegyük a reggelt. Álmosak vagyunk, fáradtak, ügyetlenek. A kávéfőzőt fel kell tölteni vízzel, kávéval, melléöntjük, mellészórjuk, kiesik minden a kezünkből. Várni kell, mire elkészül, addig visszaalszunk. Utána meg takaríthatjuk a konyhát. Meg 2 naponta a szemetes környékét. A felbontott kávé pedig, akár őrölt, akár szemes, kibontás után folyamatosan veszít aromájából. Vagy forralunk vizet instant kávéhoz, aminek az íze sem az igazi, de lehet jó is, tökmindegy, ha azzal kezdjük a napot, hogy leforrázzuk magunkat.
Munkahelyen kicsit talán kevésbé vagyunk álmosak, de ott meg sietni kell, nem feltétlenül van idő percekig bűvölni a gépet, és ha összeretkeljük a környéken, nem illik otthagyni, vagyis további időkiesés. A kávéautomaták kávéi meg olyanok, amilyenek.
Szóval jó kávé, gyorsan, higiénikusan, ez lenne a mi igényünk. Erre ma már létezik többféle, az optimálishoz közelítő megoldás.
Az
egyik az úgynevezett kávépárna, vagy pod. Ennek lényege, hogy az adagnyi
frissen őrölt kávét azon nyomban papírfilter párnába töltik, amit kis tasakba
tesznek, védőgázzal töltik, vagy kiszivattyúzzák belőle a levegőt, és így
zárják le. Akár így, akár úgy, a kávé nem érintkezik levegővel, tehát sokkal
tovább marad friss. Fogyasztás előtt tépjük csak fel a tasakot, utána helyezzük
bele az erre alkalmas kávéfőző gépbe. Hamar lefő, íze az eljárásnak
köszönhetően friss, és ha megveszünk egy dobozzal, amiben több tucat párna van,
ugyanolyan élvezetes lesz az utolsó, mint az első. A zacc pedig a párnában
marad, kidobva nem szóródik szanaszét.
Mondhatjuk ennek egy speciális változata a Nespresso által forgalmazott kávékapszula, itt a műanyag kapszulában van friss őrölt kávé, amit védőgáz töltés után alumíniumfóliával fednek. Az elv hasonló, mint a kávépárnánál, behelyezzük a kapszulát a speciális kávéfőzőbe, amiben főzéskor, a gép lezárása után tüskék szúrják át az alumínium fedelet, majd átpréselődik rajta a víz. Szintén tiszta és gyors eljárásról van szó.
Közös vonásuk, hogy sajnos a speciális eljárásokból kifolyólag nyilván egy csésze kávé drágábban jön ki a normál bolti kávékhoz képest, de az élvezet és a kényelem talán elég érv, hogy ezek mellett döntsünk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Öregedéskésleltető innováció a Nescafétól
Almodovar kávéscsésze-kollekciókat alkotott
Újabb Nespresso reklámkampány George Clooney-val
Dr. Riccardo Illy Magyarországon