Kávé: Kávépárna és kávékapszula

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1044 fő
  • Képek - 451 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 208 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 450 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1044 fő
  • Képek - 451 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 208 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 450 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1044 fő
  • Képek - 451 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 208 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 450 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1044 fő
  • Képek - 451 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 208 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 450 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.huA legtöbbet nem kávéházakban, hanem otthon és munkahelyen kávézunk. Igényünk ugyanúgy van a jó kávéra, noha sokkal több problémával kell szembesülnünk ilyenkor, mint egy kávézóban, ahol elénk teszik a csészét és csak ki kell inni.

 

Vegyük a reggelt. Álmosak vagyunk, fáradtak, ügyetlenek. A kávéfőzőt fel kell tölteni vízzel, kávéval, melléöntjük, mellészórjuk, kiesik minden a kezünkből. Várni kell, mire elkészül, addig visszaalszunk. Utána meg takaríthatjuk a konyhát. Meg 2 naponta a szemetes környékét. A felbontott kávé pedig, akár őrölt, akár szemes, kibontás után folyamatosan veszít aromájából. Vagy forralunk vizet instant kávéhoz, aminek az íze sem az igazi, de lehet jó is, tökmindegy, ha azzal kezdjük a napot, hogy leforrázzuk magunkat.

 

Munkahelyen kicsit talán kevésbé vagyunk álmosak, de ott meg sietni kell, nem feltétlenül van idő percekig bűvölni a gépet, és ha összeretkeljük a környéken, nem illik otthagyni, vagyis további időkiesés. A kávéautomaták kávéi meg olyanok, amilyenek.

 

Szóval jó kávé, gyorsan, higiénikusan, ez lenne a mi igényünk. Erre ma már létezik többféle, az optimálishoz közelítő megoldás.

 

network.huAz egyik az úgynevezett kávépárna, vagy pod. Ennek lényege, hogy az adagnyi frissen őrölt kávét azon nyomban papírfilter párnába töltik, amit kis tasakba tesznek, védőgázzal töltik, vagy kiszivattyúzzák belőle a levegőt, és így zárják le. Akár így, akár úgy, a kávé nem érintkezik levegővel, tehát sokkal tovább marad friss. Fogyasztás előtt tépjük csak fel a tasakot, utána helyezzük bele az erre alkalmas kávéfőző gépbe. Hamar lefő, íze az eljárásnak köszönhetően friss, és ha megveszünk egy dobozzal, amiben több tucat párna van, ugyanolyan élvezetes lesz az utolsó, mint az első. A zacc pedig a párnában marad, kidobva nem szóródik szanaszét.

 

Mondhatjuk ennek egy speciális változata a Nespresso által forgalmazott kávékapszula, itt a műanyag kapszulában van friss őrölt kávé, amit védőgáz töltés után alumíniumfóliával fednek. Az elv hasonló, mint a kávépárnánál, behelyezzük a kapszulát a speciális kávéfőzőbe, amiben főzéskor, a gép lezárása után tüskék szúrják át az alumínium fedelet, majd átpréselődik rajta a víz. Szintén tiszta és gyors eljárásról van szó.

 

network.hu

 

Közös vonásuk, hogy sajnos a speciális eljárásokból kifolyólag nyilván egy csésze kávé drágábban jön ki a normál bolti kávékhoz képest, de az élvezet és a kényelem talán elég érv, hogy ezek mellett döntsünk.

Címkék: illy kapszula kávé nescafé nespresso nestlé phillips párna segafredo senseo

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Tordai Gabriella üzente 6 éve

Imádom a kávé ízét. Amióta megkóstoltam a Nespresso-t, erre mondom azt, hogy így képzelem el a finom kávé ízét. Ez az, amit kávénak nevezek. Nem is véletlen, hogy mindig sorban állás van, amikor vásárolok. Valamit nagyon tudnak az eljárások tekintetében, mert hiába a frissen őrölt kávé, ennek nyomába sem érhet. Én sem gondoltam volna, amíg nem ittam belőle.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Lehet, hogy a kapszulás kávék ízre finomak, de ha abból indulok ki, hogy a filteres teába is mennyi szemetet tesznek....akkor inkább magam darálom és magam rakom a kávéfőzőbe. Mellesleg a gyártás és felhasználás során rengeteg felesleges hulladék keletkezik, az energiafelhasználásról nem is beszélve. A mellészóródott kávét illetve zaccot pedig szeretettel ajánlom a virágok földjére.

Válasz

Farkas Éva üzente 8 éve

a kapszulás kávék pedig tényleg nagyon finomak. terhesen ittam koffeinmentest,mert megkínáltak,és olyan volt,mint az igazi jóféle frissen őrölt kávé.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 8 éve

Én nem párnázom, nem kapszulázom, maradok a hagyományos szarvasi kávéfőzőben készített Karaván, vagy Tshibo kávénál.
Nekem nem gond, ha egy kicsit melléöntöm, kiszórom (majd feltakarítom), vagy várni kell míg lefő. Lényeg az, hogy a megszokott íz legyen, reggel együtt ihassam a párommal az ágyban, máris jól kezdődik a napom.
Nem kell bele sem cukor, sem tejpor, sem hab, egy fél szem Süssina elég.
Már alig várom, hogy az ebéd utáni kávémat (igaz, most egyedül) megihassam.

Mindenkinek jó kávézást!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu