Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
világ legexkluzívabb kávéfajtájáról csupán néhány száz kiló készül
évente.Különlegességét az adja, hogy egy macskafajta közreműködése is szükséges
a megfelelő állag kialakításához. Egészen konkrétan a macska ürülékéből válogatják a babszemeket, melyekből a kávét készül.
Egy pohár capuccino ebből a nemes nedűből majdnem annyi, mint egy
tank 95-ös benzin. Ha valaki pedig egy teljes kilót szeretne vásárolni,
két-háromszázezer forint alatt még ne is álmodjon a mágikus fekete
őrleményről.
Indonézia, Szumátra, Jáva szigetén terem az igazi kávébab, amit nem
emberek, hanem egy cibetmacska-féle, a maláj pálmasodró szüretel le. A
bundás jószág csak a legízletesebb terméseket harapja le az ágakról.
Szakértelmére jó pár tízezer év gyakorlata a biztosíték. A kitüntetett
kávészemek aztán szépen, lassan végigcsorognak az emlős
emésztőrendszerén. A bab azonban nem oldódik fel, ellenben a benne lévő
fehérjékkel, amelyek apró szakaszokra töredeznek, bizonyos anyagok
pedig egyszerűen eltűnnek belőle.
Miután a bogyó távozik az állat szervezetéből, a kávétermelők
összeszedik a salakanyagnak tűnő kincset, lemossák, enyhén megpörkölik,
és kilóját nagyjából ezer amerikai dollárért dobják piacra.
A lap idéz egy dán kávéínyencet, aki szerint a Kopi Luwak lágy íze
leginkább a csokoládé aromájára hasonlít, amit a torok hátsó
szegletében érezhetnek hosszú perceken keresztül a szerencsések.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almodovar kávéscsésze-kollekciókat alkotott
Macskávé
A legjobbak
Előemésztett kávé