Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Na ezt adjátok össze: édesség, ami keserű, és sós... kísérletezőknek kötelező!
Hozzávalók:
20 dekagramm jó minőségű, legalább 80%-os kakaó tartalmú étcsokoládé
2,5 deci tejszín
1 púpozott evőkanálnyi azonnal oldódó, erősebb fajta kávé
1 tojás
3, esetleg 4 evőkanálnyi édes (cukrozott) sűrített tej
1 kávéskanálnyi só!
Elkészítése:
A tejszínhez keverd hozzá az instant kávét és a sót, és tűz fölött keverd össze, amíg teljesen fel nem forr. Azután ötsd rá az apróbb darabokra tördelt csokira. Addig keverd, óvtosan, amíg a csokoldé is teljesen bele nem olvad a masszába. Amikor sikerült egészen simára keverni, add hozzá a tojást és a sűrített tejet is.
Ha készen vagy, öntsd a maszát egy olajjal megkent sütőpapírral bélelt, kábé 25 centis átmérőjü sütőformába. Úgy 150 fokon süsd 20 percig, és ne ijedj meg, ha még folyós kissé, amikor kivetted, miközben lehűl, teljesen megszilárdul majd. Ha kihűlt, lapíts a tetejére a legfinomabb fajta vaníliás fagyik valamelyikéből egy jó vastag réteget, és úgy porciózd. Még különösebb az ízhatás, ha friss gyümölcsöt, banánt, epret, szilvát is kínálsz mellé.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kávés muffin
Kávé helyett
Öt tipp kávéra
A sütőtökös kávé előkelő helyezést hozott