Kávé: A kávéfogyasztás fejlődése Magyarországon

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.huA minőségi kávéfogyasztás évről évre egyre jellemzőbb lesz ránk. A mennyiségi csúcsot állítólag már évekkel ezelőtt elértük, (a világ 44. kávéfogyasztói vagyunk a wikipedia erre vonatkozó táblázata alapján), legalábbis nem valószínű, hogy a következő években emelkedik a kávéfogyasztás mennyisége, de minőségi változás tapasztalható.

 

A gazdasági válság persze itt is érezteti hatását, ha mennyiségben nem is csökkent a kávéfogyasztás, de az otthoni kávézás aránya emelkedett a kávéházi rovására. Akik viszont továbbra is rendszeresen járnak kávéházba, egyre szélesebb választékból és magasabb minőségben válogatnak.

 

 

network.huA legszívesebben tejes kávékészítményeket fogyasztunk a kimutatások szerint. A cappuccino mellett a caffe latte, illetve a latte macchiato a legnépszerűbb kávéital hazánkban. Egyre többen keresik az ízesített kávékülönlegességeket. Nyáron a frappék, jegeskávék válnak mind kedveltebb itallá a kávézók teraszain.

 

Ahogy viszonylag leegyszerűsítve megtanultuk, hogy van arabika és robuszta kávé, és az arabika jó, a robuszta meg rossz (ami persze nem feltétlenül, illetve nem így igaz), és tudjuk, hogy van bécsi, francia, olasz pörkölés, most az új kategória, amivel jellemzően fogunk találkozni a kávézókban, az a szicílai, vagy dél-olasz, illetve a milánói, vagy észak-olasz stílusú kávékeverék, ahol az előbbi a magyar szájíznek ismerősebb, teltebb, kesernyésebb, kicsit fűszeres ízt adó kompozíció, az utóbbi inkább frissebb, majdhogynem gyümölcsös, karakteres savú különlegesség.

 

Ami pedig forradalmi az utóbbi 1-2 évben: az a kávékapszulák, podok előretörése. Könnyű használatuk, hosszú eltarthatóságuk, és kiemelkedő minőségű kávéjuk miatt hamar elterjedtek, főleg az irodákban, otthonokban.

 

A koffeinmentes, illetve csökkentett koffeintartalmú kávétermékek is egyre nagyobb teret nyertek, azáltal, hogy egyre magasabb minőségűvé váltak. Miután szinte ugyanazt a kávéélményt nyújtják, mint valódi társaik, így a koffeinérzékenyek is szívesen fogyasztják, illetve azok, akik szeretik a jó kávét, meginnának belőle többet is egy nap, de nem szeretnék, hogy kiugorjon a szemük a nap végére a koffein áldásos hatásának köszönhetően.

 

Címkék: arabika caffe latte cappuccino frappé gazdasági válság jegeskávé kávéfogyasztás kávékapszula kávépod latte macchiato minőség robuszta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu