Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elfogult kávéélvezők ragaszkodnak a napi, babkávéból főzött feketéjükhöz, ezt tekintik (tekintjük) igazi kávénak. Az instant, porból készült kávét nem műélvezeti cikként kezeljük, inkább szükségszerű rossznak, melyre akkor fanyalodunk, ha nincs más, igazi fekete kávé.
A boltokban valóban sok olyan „műkávé” kapható, mely alacsony minőségű terméket is tartalmaz, vehetünk pótkávét is. Ezek valóban nem kiváló minőségű termékek, de az instant kávé is lehet igazi kávé, mint a babkávéből főzött, amiből szintén találkozhatunk silány minőséggel.
Egy új eljárásnak köszönhetően instant kávéból is ihatunk jó kávét, ez pedig a fagyasztva szárítás. Az ezzel az eljárással készített instant kávé megtartja a kávé eredeti aromáját, másrészről viszont tökéletesen oldódik. A technológia lényege, hogy a nyers kávébabot pörkölés után ipari kávéfőzőben koncentrátummá főzik, majd az így kapott kávét folyamatos keverés és habosítás mellett -50 fokon fagyasztják és vákuummal kivonják belőle a nedvességet. Ezután táblákra vágják és felőrlik.
Ez az eljárás megőrzi a kávé aromáját, színét, a gyomorégést okozó csersavtartalmat viszont megfelelő mértékben kivonják belőle.
További előnye,hogy azonnal oldódik, 80-58 fokos víz elegendő az elkészítéséhez és 1 kg termékből akár nyolcszor annyi kávé nyerhető belőle,mint ugyanennyi babkávéból.
Egy hátránya azonban lehet a kávéimádók körében: az igazi kávéfőzés élményéhez ugyanis hozzátartozik a friss kávéillat, mely a kávéfőzőből árad, ezt pedig az instant kávé nem képes számunkra nyújtani.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Többet költünk kávéra, mint ásványvízre
Lapozható online katalógus!
A jótékony kávé
Egy lélegzetnyi kávé