Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
kávéval kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények, ha egészségünkre
kifejtett hatását vizsgáljuk, míg a bornál például a mértékletes fogyasztást
kifejezetten előnyösnek tartja a közvélemény, a kávé inkább amolyan megtűrt
élvezeti cikk, amit, ha lehet, ne is fogyasszunk. (Legfeljebb élénkítő és
anyagcsere-gyorsító hatását szokták említeni, mint pozitív tulajdonságot.)
Meglepő következtetésre jutottak most viszont a Sidney Egyetem munkatársai. Rachel Huxley, a Sydney Egyetem professzora vezetésével angol, holland, francia és amerikai kutatók gyűjtötték össze az eddig megjelent tanulmányokat, amelyek a cukorbetegség előfordulásának gyakoriságát tárgyalták. Az orvosi szakirodalomban 18, részletes vizsgálatban csaknem félmillió beteg adatait ismertették.
Az elemzés során arra voltak kíváncsiak, hogy hány százalékban alakult ki a betegség azoknál, akik rendszeres kávé (akár normál, akár koffeinmentes), illetve teafogyasztók voltak, és azoknál, akik nem.
Kiderült, hogy 25 százalékkal kisebb a megbetegedések aránya azok között, akik napi rendszerességgel fogyasztottak kávét illetve teát.
Természetesen nem a koffein a gátja a cukorbetegségnek, sokkal valószínűbb, hogy a kávéban és teában megtalálható antioxidánsok, az úgynevezett flavonoidok felelősek érte.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A kávé jót tesz a májnak
Méhrákcsökkentő hatású a kávé és a tea fogyasztása
Mese a Kávéról!
A kávé alapvetően szívbarát