Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Jó hír azoknak a nőknek, akik
naponta több csésze kávét vagy teát isznak:
a kávé- vagy teafogyasztás jó hatással van az endrometriális rákra, mely
a méh nyálkahártyájában növekszik. Ezt állapították meg amerikai kutatók.
Az International Journal of Cancer című szaklapban megjelent tanulmányban 1100 nővel készült felmérés adatait összegzik. Eszerint azoknál a nőknél, akik naponta legalább négy teát vagy kávét ittak, fele akkora valószínűséggel jelentkezett endometriális rák, mint a teát-kávét nem fogyasztóknál. Azoknak a nőknek, akik kettőnél több csésze teát ittak naponta, 44 százalékkal volt kisebb kockázatuk a méhrákra.
Azoknál a nőknél, akik csak kávét ittak, nem volt ennyire
egyértelmű az eredmény, bár náluk is 29 %-os kockázatcsökkenést tapasztaltak a
kutatók. Susan E. McCann, a kutatás vezetője elmondta, hogy a kávé és
tea védőhatása vélhetően a koffeinnek tulajdonítható, ám ez csak az egyik
lehetséges ok. Mindenesetre, amikor a koffeinmentes kávét fogyasztók adatait
vetették össze a nem kávézókéval, nem találtak különbséget a rákkockázat
mértékében.
McCann szerint a koffein olyan enzimeket aktivál, melyek csökkenthetik a
rákkeltő anyagok hatását a szervezetben. A kutatók úgy vélik, az italokban
jelenlévő más anyagok is szerepet játszhatnak, így a flavonoidok és más
antioxidáns anyagok, melyek a károsodástól védik a sejteket. McCann arra is
utalt, hogy a vizsgálatukban szereplő kávézó és teázó nők átlagos súlya kisebb
volt, mint a többieké, az italok előnyös hatása ezzel is kapcsolatban lehet. (mti)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kávéval, teával a cukorbetegség ellen
Móricz János kutatásainak múltja, jelene és jövője (avagy az aranykori tudás iránti sóvárgásunk csapdája) – Előadás
Red Bull a természetből - élénkítő növények
A kávé jót tesz a májnak