Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
És ma megosztom veletek, tulajdonképpen mit is takarnak ezek az elnevezések.
Ennek ismeretében már nyugodtan visszazavarhatjátok a pincért, ha Bécsi kávé néven valami beazonosíthatatlan fantáziaterméket szolgál fel...
Íme, a receptek:
Párizsi kávé
Ehhez lefőzünk 2 deci erős törökkávét, amikor picit lehűlt, leszűrjük, és hozzá keverünk 2 evőkanál Maraschinot, és 4 evőkanál csokiszirupot. Lehet nyuszis, de még jobb, ha mi magunk készítjük el jó minőségű nyers kakaóból. Töltsük ki a mixtúrát két, nagyobb fajta csészbe, a tetejére óvatosan kanalazzuk rá úgy negyed csészényi keményre felvert tejszínt, szórjunk rá egy evőkanál reszelt csokit - a lehető legfinomabat:), ízlés szerint mehet rá egy-két szem meggy is.
Alpesi kávé
A finomság elkészítéséhez készítsünk közepes erősségű kávét, azonnal oldódó porból (4-5 púpos kávéskanálnyi) forró (hivatalosan, előírás szerint 80 C fokos), nagyjából fél liternyi vízzel. Közben négy tojás sárgásját keverjük habosra négy evőkanál cukorral, és 8 cl rummal. Majd keverjük össze a kávéval a szirupot, Alaposan mixeljük össze, a tetejére pedig kanalazzunk jó nagy adag keményre felvert tejszínhabot. Persze lehet a tubusossal is díszíteni.
Bécsi kávé
Két adag elkészítéséhez olvasszunk fel nagyjából 10 deka keserűcsokoládét egy serpenyőben - nagyon ügyeljünk, nehogy odaégjen! Azután keverjünk össze 4 evőkanál tejszínt, és 4 evőkanál tejet, és öntsük a sziruphoz. Maj ebbe a keverékbe öntsünk 2 csésze erős presszókávét. Azután másfél deci tejszínt keverjünk jó habosra egy kiskanálnyi cukorral, és öntsük a csészékbe töltött kávéra. A tetejére pedig szórjunk fahéjat és keserű kakaót is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
És most következzen egy-két tényleg különleges különlegesség - vigyázat, ínyenckortyok!
Kopi Luwak, a világ legdrágább kávéja
Almodovar kávéscsésze-kollekciókat alkotott
Előemésztett kávé