Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A panna cotta szabad fordításban tejpuding, és az a legjobb benne (amellett, hogy finom), hogy ezer ízben elkészíthető.
Mi természetesen a kávés változatot szeretjük, Baileys-szel...:)
Pikk-pakk elkészül, és pikk-pakk el is fogy. És kezdheted újra elölről...
3 dl kávétejszín
1 dl Baileys
fél dl espresso
1,5 dl zsírosabb friss tej
4 lap zselatin
1 rúd vanília, vagy 1 kk vaníliaaroma
2 ek cukor
A tejet összekeverem a tejszínnel, és belekaparom a vaníliát/hozzáadom a vaníliaaromát. Hozzáöntöm a kávét és a cukrot, és felforralom, majd laza lángol még 5 percig forralom. Nem kell nagyon lobognia, csak úgy szelíden. Azután elzárom, hagyom hűlni.
A zselatint beáztatom hideg vízbe, azután kipréselem belőle a vizet, és hozzákeverem a langyos krémhez. Ha alaposan elkeveredett, mehet bele a likőr is. Azután hagyom az egészet hűlni, de közben kevergetem, nehogy becsomósodjon. Utána kisebb műanyag formába, vagy tálba öntöm, és hűtőben pihentetem, jó négy órán keresztül. Azután előkészítek egy tányért, a formát egy pillanatra forró vízbe mártom, és egy határozott mozdulattal a tányérra borítom a kész panna cotta-t.
A teteje szabadon díszíthető: kávészirup, csokiszirup,egész mákszem, pörkölt kávébab, pirított mandulaszelet, kakaópor, stb...
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kávés muffin
Coffee Mate
Kávés finomság Capri szigetéről
Kávé helyett