Kávé: Aki a kávéélményért felel: a barista 2. rész

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.huAz sem mindegy, hogy milyen ez a pohár, ezek megrendelése és karbantartása szintén a barista feladata. Az optimális csésze fehér, ebben érvényesül legjobban a kávé színe, porcelánból van, és vastag falú, hogy jó hőtartó képességű legyen, a legoptimálisabb forma pedig az úgynevezett „tulipán”, amikor a szája kicsit kifele hajlik, hogy megtartsa az eszpresszó legfelső krémes rétegét. A legtöbb presszógép tetején van csészemelegítő, optimálisan kb. 44 celsius fokosan kell, hogy tartsa a csészéket, mert így lehet komolyabb hőveszteség nélkül, kellő hőmérsékleten (kb. 67 C) szervírozni a feketét. Természetesen erre is a baristának kell odafigyelni, hogy pontosan így történjen, illetve, hogy az elkészítés után a leggyorsabban kapja meg a vendég a kávéját.

 

 

A barista tisztában kell legyen az alapvető kávéital-típusokkal (eszpresszó, cappuccino, ristretto, caffe latte, latte macchiato, doppio, stb.), és ezeket a helyes módon el is kell tudnia készíteni.

 

 

network.huEgyre több helyen várják el, hogy a barista értsen a latte art-hoz, vagyis a tejhabból és a kávé krémjéből különböző ábrákat tudjon rajzolni a kávékülönlegességek tetejére.

 

 

Láthatjuk, hogy komoly, kreativitást, odafigyelést és kézügyességet igénylő szakma a baristáé. Akinek tetszik ez a szakma, szerencséje van – ahogy a legtöbb, magára adó étteremben a felszolgálók munkáját sommelier segíti, úgy a legtöbb kávézó egyre inkább elképzelhetetlen lesz barista nélkül. Akit érdekel a vendéglátás, de nem akar felszolgáló lenni, viszont szereti a kávét, nem baj, ha elkezd ebbe az irányba tapogatózni.

Címkék: barista cappucino ital kávé kávéház presszó

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu