Kávé: blog

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1050 fő
  • Képek - 453 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 218 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kávékedvelő Club hírei

A magas vérnyomással élőket általában eltanácsolják a kávéfogyasztásról, mivel a koffeintartalmú ital növeli a pulzusszámot, s azzal együtt az érfalakra nehezedő nyomást is.

Ám "nagy fogyasztók" esetében mindez már nem igaz.

 

A kávé pontosan élénkítő hatása miatt örvend óriási népszerűségnek, mivel a benne rejlő koffein stimulálja központi idegrendszerünket, és emeli a pulzusszámot. Akinek magas a vérnyomása, vagy esetleg szívbetegségben szenved, pontosan ez okoz fejtörést: szabad-e egyáltalán kávét fogyasztania, vagy a biztonság (vagy inkább egészség) kedvéért inkább a koffeinmentes változatot válassza?

Tovább 

 

 

network.hu

Közismert dolog, hogy a túlzásba vitt kávéfogyasztás ártalmas lehet a szívre és az érrendszerre. Emeli a pulzusszámot, a vérnyomást, fokozza a szív munkáját.

Sokan nem tudnak lemondani a kávézásról, szinte szertartásként beleépül a napi rutinba.

 

 

Nehéz dolog is lemondani erről az élvezetről, de sokan megteszik, ha az orvosuk azt tanácsolja. Aki ragaszkodik a kávézás rituáléjához, gyakran helyettesíti kedvenc italát annak koffeinmentes változatával.

Tovább 

 

 

network.hu

 

A „Janus-arcú” ital

 

Az elmúlt évtizedekben számtalan negatív és pozitív vélemény elhangzott a rendszeres kávéfogyasztás szervezetre gyakorolt hatásairól. Korábban jellemzően negatív hatásait emelték ki és a köztudatban is úgy él leginkább, mint kellemes, de ártalmas szenvedély. A leggyakoribb vélelmek a kávéval kapcsolatban a következők: szív-és érrendszeri betegségeket, magas vérnyomást, túlzott savképződést okoz.

 

Az elmúlt két-három évben azonban olyan nemzetközi kutatási eredmények mutatkoztak, amelyek alapjában változtathatják meg a kávéról kialakított képet, sőt ennek jelei már érzékelhetők is.

Tovább 

network.hu

A hazai vásárlók közül sokan gondolják úgy, hogyha a kávé csomagolásán feltüntetik a száz százalék arabica jelölést, akkor ettől a zacskó minőségi kávét tartalmaz. Ez azonban nem feltétlenül van így, hiszen az igényekkel párhuzamosan megjelentek az olcsó, de rossz minőségű áruk.

A hazai vásárlók közül sokan gondolják úgy, hogyha a kávé csomagolásán feltüntetik a száz százalék arabica jelölést, akkor ettől a zacskó minőségi kávét tartalmaz.

Tovább 

Égeti a gyomrát a kávé! Nem ihatja a reflux miatt? Vagy a magas vérnyomása miatt van eltiltva tõle? Esetleg a koffeintól ideges, nem tud aludni? Vagy csak szereti a különleges ízeket? Ha nem akar lemondani a kávézás örömérõl, de az egészségére is szeretne odafigyelni, a megoldást itt találja. http://azegeszsegeskave.info/

Amit régen varázsitalnak hittek - a kávé története


Amit régen varázsitalnak hittek - a kávé története
A címzett e-mail címe:
Az Ön e-mail címe:
Üzenet
(Opcionális)
Másolat Önnek
 

A kávészemek csodálatos hatásának felfedezéséről jó néhány legenda kering a világban, ezek közül talán annak az etióp kecskepásztornak a története a legismertebb, aki megdöbbenéssel tapasztalta, hogy kecskéi milyen virgonccá váltak a vörös színű kávébogyók rágcsálása után.

Tovább 

network.hu

Újabb bizonyíték a kávé jótékony hatásáról

 

Egyre több tanulmány igazolja a pesti vicc igazságát: ha sokat kávézgatunk, üresek maradnak a temetők

 

Angliában, ahol a teát hagyományosan tejjel isszák, annak idején nagy felhördülést váltott ki az a tudományos eredmény, hogy a teához öntött tej bizony "kikapcsolja" a kedvelt ital szívet és érrendszert gyógyító hatását, ráadásul most ezt újabb vizsgálatok meg is erősítik.

Utolsó hozzászólás

dencsikné ágnes üzente 13 éve

Sziasztok ! nekem a sárga csibo kávé izlik sok tejjel cukor nélkül isteni

Tovább 

Korunk egyik legnépszerűbb élvezeti cikke, a kávé – bár nekik nem ajánlják -, de a gyermekek szervezetében gyorsabban bomlik, ezért lehet az, hogy a koffein felnőttekre és idősebbekre jobban hat.

 

network.hu


A világ lakosságának jelentős része kávéfogyasztó, naponta legalább egy csésze kávéval adózik szenvedélyének. A koffein megtalálható természetes formában is, növényekben, például a tealevélben, kókuszdióban és a kávébabban,de legtöbbször ital formájában vesszük magunkhoz.

Tovább 

A formatervezők minden valamirevaló eszközhöz hozzányúlnak, a kreatív bűvészkedést pedig a koktélshaker sem úszhatta meg, ami egy kisebbfajta formaváltozáson esett át hála Roberto Giacomucci formatervezőnek, aki a shakert házasította a rumbatökkel - ebből pedig megszületett  a Maracas kávéshaker.

 

 

network.hu

 

 

A kis szerkezetet ugyanúgy kell használni, mint a többi shakert, bele kell csak helyezni a már elkészült kávét (vagy a porkávét), a szűrő alá a jeget, illetve a koktélrecept többi összetevőjét, és mehet is a keverés - egy kézzel.

Tovább 

Az MKVM és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum közös időszaki kiállítása
2010-04-23 - 2010-10-24

 


Megfőzzük, megisszuk.

Ennyi?

De hogy jutott el a kávécserje bogyója a főzőedényig?

És az miféle?

Miben készül a „török kávé”, milyen lombikokkal kísérleteztek a francia vegyészek, mi történik pontosan a kotyogó vagy a karos presszógép belsejében, hogyan dolgozott egy kávéfőzőgép-készítő és -javító kisiparos a pesti „maszek világban”, és hol tartunk ma?

Utolsó hozzászólás

Kovács Bálint üzente 14 éve

érdekes lehet

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu