Kávé Blog: 2009. július

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1043 fő
  • Képek - 451 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 208 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 450 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1043 fő
  • Képek - 451 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 208 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 450 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1043 fő
  • Képek - 451 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 208 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 450 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1043 fő
  • Képek - 451 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 208 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 450 db

Üdvözlettel,

Kávékedvelő Club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kávékedvelő Club hírei - 2009. július

 

network.huMagány, válj macskávé...

 

Van Osaka városában egy kávéz a Neko no Jikan, direkt macskahiánnyal küzdőknek. Igazából csak némi eufemizmus árán titulálható kávézónak, funkciójában sokkal inkább emlékeztet egy kisállatsimogatóra.

A látogatók megérkeznek levetik a papucsukat, türelmesen és készségesen hagyják, hogy a hely alkalmazottai fertőtlenítsék a végtagjaikat  aztán indulhat a dögönyözés.

Egy alkalom két órás macskázást jelent, 5 dollárnyi japán yen, plusz néhány yenért a kedves vendég már frissítőt is kaphat, ha esetleg belefáradt a mókába.

Utolsó hozzászólás

Novák Edit üzente 8 éve

Jő a szőveg, meg jo is, légy felelős a kávéélményért!
Nekem nincs képem most, de jó kávém van, ganoderma.

Tovább 

network.huVan 2 fontos dolog a presszókávékkal kapcsolatban, amit általában tévhitek öveznek. Szinte minden kávézó kirakatában kint van a 100 % arabica felirat, illetve több piacon látunk kávésstandokat, ahol különböző országok babkávéjait vásárolhatjuk meg.

 

Alapadat a babkávéról, hogy két fő fajtája van, a nemesebb arabika, és a robosztusabb robuszta. Ezt sokan úgy egyszerűsítik le, hogy az arabika jobb, a robuszta rosszabb, és attól függően jobb vagy rosszabb a kávé minősége, hogy milyen arányban tartalmazza ezeket. Ebből logikusan az következne, hogy a 100 % arabika a tökéletes kávé.

Tovább 

 

network.huAzt hitted, hogy majd a mentolos cukorkák és leheletfrissítő fogkrémektől jószagú lehetsz? Hát ez kérem tévedés!

A mentol elnyomja ugyan a rossz szagokat, de nem szünteti meg.

Ha biztosra akarsz menni a randi előtt, rágcsálj el inkább egy-két pörkölt kávébabot, a benne található enzimek ugyanis elpusztítják a rossz leheletért felelős baktériumokat.

 

Ezt nemrég tudományosan is bebizonyították, pedig a kutatás pont az ellenkezőjét célozta meg: izraeli tudósok annak próbáltak nyomára bukkanni, hogy vajon a kávétól miért lesz kellemetlen szagú a szánk.

Utolsó hozzászólás

Máté Ildikó üzente 8 éve

Én biztosra megyek: a csokis kávéporomat mentateában oldom. :D

Tovább 

network.huA bögrés süti pontosan öt perc alatt készül el, ez nagyjából lefedi azt az időintervallumot, amit egy addikt  várakozással tud tölteni.

Csak egy éppen üres kávésbögre, egy-két ez meg az, egy kis trükközés egy evőkanállal és egy mikróval, és megvan a kaja is a napi betevő mellé.

 

 

 

 

 

Tehát

 

egy bögre

egy mikró, egy evőkanál

 

és az ez, meg az az:

 

4 ek liszt

4 ek cukor

2 ek kakaópor (sima keserű)

1 tojás

3 ek tej

3 ek olaj

két csík akármilyen táblás csoki

 

Ezeket a bögrébe dobálod , a sorrend: liszt-cukor-kakaó-tojás-tej-olaj, nagyon összekevered, azután mehet az apró darabokra tördelt csoki, ha akad egy csepp vaníliakivonat, azt is elbírja,  azután mehet is a mikróba.

Utolsó hozzászólás

Farkas Éva üzente 8 éve

nekem sütőpor nélkül is kimászott :)
lekvárral nagyon finom.

Tovább 

 LjJUKgvdZOQsocGJPAM

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

RcNk03 http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„A pörkölés az a művelet, amelynek során az eredeti állapotában élvezhetetlen nyers kávé kémiai összetevői részlegesen vagy teljesen átalakulnak, s eközben a pörkölt kávé élvezeti értékét adó íz- és illatanyagok kialakulnak. A pörkölést napjainkban már korszerű üzemekben elektromos fűtéssel és infrasugárzókkal, automatikus programvezérlésű pörkölő berendezésekkel végzik.

Tovább 

network.hu

A kávécserje egyik őshazája az Abesszínia délnyugati részén fekvő Kaffa város vidéke. Ebből a városnévből származik az egész világon elterjedt kávé és koffein elnevezés. Az arabok révén lett ismertté a 15. századtól kezdődően. Az araboktól átvették a törökök is, s noha államilag többször betiltották, rövidesen legkedveltebb élvezeti cikkükké lett. Kezdetben főleg katonák és szellemi munkát végzők éltek vele. Később azonban minden rendű és rangú mohamedán szívesen elüldögélt órákon keresztül szótlanul kávézgatva, áfiumot szíva vagy dohányfüstöt eregetve.

Tovább 

network.hu

A kávéfogyasztást úgyszólván minden betegséggel összefüggésbe hozták már. Migrén, magas vérnyomás, szívbetegség esetén a koffein rendre bűnösnek találtatott, pedig úgy tűnik, mégsem az. Egyes kutatók máris a rehabilitálásra törekednek.

Kedvelt ital, mert finom és élénkít

A koffeint kétszáz évvel ezelőtt még senki sem ismerte, csak 1827-ben nevezte meg a tudomány. Legismertebb hordozója a babkávé és a tea, de koffeintartalma hatvannál több növénynek van.

Tovább 

network.hu

 A koffein olyan drog, amely természetes körülmények között egyes növények leveleiben keletkezik. Viszont mesterséges úton is elő lehet állítani, amelyet egyes élelmiszerekhez hozzáadnak. Azért nevezzük a koffeint drognak, mivel a központi idegrendszerre fejti ki hatását, növelve éberségünket. A koffein a legtöbbünknél átmeneti energiát szolgáltat és fokozza kedélyállapotunkat. Fitness hírek, FitnessOktatok.hu

A koffeint megtalálhatjuk a teában, kávéban, csokoládéban, néhány alkoholmentes italban, fájdalomcsillapítóban.

Tovább 

network.hu


A barátnők beülnek egy kávézóba, és gondolkodás nélkül capuccinót rendelnek. Édes, habos, nőies. Pedig érdemes lenne egyszer alaposabban végigböngészni az itallapot, mert létezik kávé az eszpresszón és a capuccinón túl is.

Angol mokka: 1 dupla kávé, 1 tojás sárgája, 1 kiskanál cukor


Tejszínes mokka: 1 dupla kávé, 1 kiskanál kakaó, 1 kiskanál cukor, 1/2 dl tejszín


Melange: 1 dupla kávé, 1 kiskanál, 1/2 dl felgőzölt tej


Mézes kávé: 1 dupla kávé, 1 kanál virágméz


Kávéflip: 1 dupla kávé, 1 egész tojás, 1/2 dl tejszín, cukor ízlés szerint

Tovább 

 

network.hu

A kávé a világtörténet része. Fogyasztása régtől fogva kultúra teremtő aktus. Mitikus ital, amely az idők során elsősorban az éberség, a koncentráció szellemi tartalmának hordozójává lett. Történetének egyes fejezetébe bepillantva, nézzük meg, hogyan lett e páratlan italt előállító szerkezet kultúránk részévé.

 

"Eredetére, hatására nézve több változatban él a legenda. Egyik szerint legelésző kecskék, tevék tették a nagy felfedezést.

Tovább 

network.huMint ugyebár köztudott, a memóriánk alvás közben dolgozik, vagyis ilyenkor tplálja át a rövid tűvú memória a hosszú távúba az adatokat.

Azt is tudjuk, hogy ebéd után az összes kraft a bélésünkbe koncentrálódik, hogy megemésszük a berendelt kaját, ami azt jelenti, hogy mind a kreativitásunk, mind a munkamorálunk a békapopsi alá ereszkedik.

 

Ezt tőlünk délre is tudják, sőt, tudták már párszáz éve is, tehát bevezették a sziesztát.

Mert a meleg aztán tényleg odaver a hatékony munkavégzésnek.

Utolsó hozzászólás

M Imre üzente 8 éve

Szunyálni igenis kell :D
Amúgy tényleg igaz a 20 perc. Az egészet az amerikaiak előtt a kínaiak és főleg a japánok már évszázadokkal ezelőtt kitalálták :) ... csak nekik nem kell hozzá kávé :D :D

Tovább 

 oAvaZRDjxDXkKTngs

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

TFkCLm http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com

network.huHa nyár, akkor jegeskávé - ami bizony nem az, ami. Amit mi többnyire jegeskávé néven ismerünk és fogyasztunk, vagyis a vaníliafagylaltra töltött hosszúkávé esetenként tejhabbal egy bécsi kávékoktél/fagyikehely.

 

A jegeskávéban jég és kávé van.

Úgy készül, hogy forró vízbe áztatják a kávét egy napig, majd leszűrik, és jeget kevernek hozzá. Hogy kockát, vagy kását, lényegében nem számít, a lényeg, hogy hideg legyen.

 

 

 

 

 

network.huA görögök egy pici hideg tejet is tesznek a jéghideghideg vízhez, abba instant kávét dobnak, shakerben összerázzák, és jégkockára töltik, ez a frappé.

Utolsó hozzászólás

M Imre üzente 8 éve

Az egy napig áztatós dolgot kipróbáltam. Lehet hideg kávét inni, de elsőre kissé szokatlan :O)

Tovább 

network.hu

Harry Potter cukorkája óta megőrültek az ételízesítő kisiparosok: császárszalonna ízű csoki, sonka ízű fagyi, nyalóka, vodka, bourbon, víz, és persze cukorka.

És kávé. Reggelire, reggeli helyett, hogy legalább az illúzió meglegyen a nagy rohanásban.

A Boca Java Artisan Roasted Coffee Company szalonnával és juharsziruppal ízesített Maple Bacon Morning Coffee-ja tulajdonképpen egyesíti a hagyományos európai reggeli ízvilágát, és úgy hírlik, finom.

Hánemistudom...:)

 

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu