Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
A kávé a világtörténet része. Fogyasztása régtől fogva kultúra teremtő aktus. Mitikus ital, amely az idők során elsősorban az éberség, a koncentráció szellemi tartalmának hordozójává lett. Történetének egyes fejezetébe bepillantva, nézzük meg, hogyan lett e páratlan italt előállító szerkezet kultúránk részévé.
"Eredetére, hatására nézve több változatban él a legenda. Egyik szerint legelésző kecskék, tevék tették a nagy felfedezést.
15 éve | Váradi Laura | 1 hozzászólás
Mint ugyebár köztudott, a memóriánk alvás közben dolgozik, vagyis ilyenkor tplálja át a rövid tűvú memória a hosszú távúba az adatokat.
Azt is tudjuk, hogy ebéd után az összes kraft a bélésünkbe koncentrálódik, hogy megemésszük a berendelt kaját, ami azt jelenti, hogy mind a kreativitásunk, mind a munkamorálunk a békapopsi alá ereszkedik.
Ezt tőlünk délre is tudják, sőt, tudták már párszáz éve is, tehát bevezették a sziesztát.
Mert a meleg aztán tényleg odaver a hatékony munkavégzésnek.
|
|
Ha nyár, akkor jegeskávé - ami bizony nem az, ami. Amit mi többnyire jegeskávé néven ismerünk és fogyasztunk, vagyis a vaníliafagylaltra töltött hosszúkávé esetenként tejhabbal egy bécsi kávékoktél/fagyikehely.
A jegeskávéban jég és kávé van.
Úgy készül, hogy forró vízbe áztatják a kávét egy napig, majd leszűrik, és jeget kevernek hozzá. Hogy kockát, vagy kását, lényegében nem számít, a lényeg, hogy hideg legyen.
A görögök egy pici hideg tejet is tesznek a jéghideghideg vízhez, abba instant kávét dobnak, shakerben összerázzák, és jégkockára töltik, ez a frappé.
Harry Potter cukorkája óta megőrültek az ételízesítő kisiparosok: császárszalonna ízű csoki, sonka ízű fagyi, nyalóka, vodka, bourbon, víz, és persze cukorka.
És kávé. Reggelire, reggeli helyett, hogy legalább az illúzió meglegyen a nagy rohanásban.
A Boca Java Artisan Roasted Coffee Company szalonnával és juharsziruppal ízesített Maple Bacon Morning Coffee-ja tulajdonképpen egyesíti a hagyományos európai reggeli ízvilágát, és úgy hírlik, finom.
Hánemistudom...:)
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
A Starbucks nyilván nem megy tönkre, hiába is próbálja a McDonald's kirántani alóla a lovát... talán csak nem a minőségi (hitel)rontás javára elkövetett mennyiségi növeléses üzleti modell váltással próbálja kibekkelni az állítólagos recessziót.
Magyarán szólva nem fog híg löttyöt olcsóbban árulni.
A japán vendégeit például idén nyáron Coffee Jelly Frappuccino-val lepte meg, és olyan jófej vagyok, hogy hamarosan prezentálom a receptet is, de ők most ilyen mókás kávés képződményt hurcolhatnak magukkal az utcán 5.05, 5.60 és 6.10 dolláros mennyiségben.
15 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
15 éve | Váradi Laura | 3 hozzászólás
Egészséges kávé? Ugyan! Hiszen a kávé egészséges!
Például védelmet nyújt a diabétesz ellen, igaz, kissé ellentmondásosan. Mert a koffein kissé árt a cukorbetegeknek, de az összes többi tartozéka direkt jót tesz!
Nem én mondom, hanem a Harvard egyetem közegészségügyi intézetének munkatársai.
Jobban esne olyasmit írni, hogy "hűsítő kávékoktélok forró nyári napokra", de ez van, nyári tél, júniusi fűtésszezon...ha eddig száradt a termés, most majd jól szétázik.
Szóval hűsítő koktél helyett vérforraló-légúttisztító citromlikőrös koktélozásra termett az idő, receptre felírva.
Recept:
2cl forró presszókávé
egy kávéskanál méz
2 cl limoncello
2 cl tejszín
egy citrom
Először is lehámozzuk a megmosott citrom egyik feléről a héjat, és a külső részével bespricceljük a pohár palát, alul,oldalt, mindenhol.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás