Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Délutáni kávés receptjeim második szereplője a gesztenyés kávé. "Melegen" ajánlom :)
Gesztenyés kávé
Hozzávalók:
-40 ml Nespresso Volluto kávé (enyhén pörkölt brazil és kolumbiai arabica kávé keveréke)
- 1 tk. forró tej
- 2 ek. tejhab
- 3 tk. gesztenyepüré
- 1 tk. apró gesztenyedarabka
Először elkészítjük a tejhabot, majd félretesszük. A gesztenyepürét a forró tejbe keverjük, eszpresszócsészébe öntjük, és a kávét a keverékbe engedjük.
Négy ínycsiklandó recept azoknak, akik a kávét nemcsak presszóként tudják elképzelni.
Málnás, gesztenyés, almás-gyömbéres és a legmerészebbeknek a fűszeres-kólás kávé receptjét ajánlom kipróbálásra:
Forró-jeges málnás kávé
Hozzávalók:
-110 ml Nespresso Vivalto kávé (enyhén savas, dél-amerikai és kelet-afrikai arabica, valamint brazil „dél-minas-i” kávé keveréke)
- 2-3 ek. tejhab
- 1 gombóc málnafagyi
- 1 friss, apróra vágott mentalevél
Elkészítjük a tejhabot, hozzáadjuk a mentalevelet és félretesszük.
|
|
A harvardi egyetem
közegészségügyi intézetnének munkatársai felfedezték, ogy a kávéfogyasztás
bizonyos fokú védelmet nyújt a cukorbetegség, azaz a diabétesz kialakulásával
szemben.
A kutatók szerint a rendszeres kávéfogyasztókat kevésbé veszélyezteti az ú.n. II. típusú cukorbetegség kialakulása, mint a kávét nem kedvelő társaikat. Ez az összefüggés szerintük a nők esetében méginkább kimutatható, írja az Annals of Internal Medicine nevű orvosi lap.
Az őrölt pörkölt kávé népszerűsége töretlen – az eladások ¾-ét teszi ki -, de tovább nőt a kereslet a 3 in 1 instant kávé iránt – mutatta ki egy piackutató cég.
Az előző időszakhoz képest 5
%-kal emelkedett 2008. augusztus és 2009. júliusa között a kávé kiskereskedelmi
forgalma, így a kávépiac meghaladja az évi 50 milliárd ft-ot, mely 26ezer tonna
kávét jelent. A hazai kávépiacon egyre
népszerűbb a 3 in
1 instant kávé, ez a második legkedveltebb kávéfajta, melyet mi magyarok
szívesen vásárlunk.
Kolumbia, a világ harmadik legnagyobb kávétermelője betakarítási gondokkal küzd. A termelők legújabb becslései szerint a tavalyinál akár 15 százalékkal kevesebb lehet a termőföldek idei hozama.
A kolumbiai kávétermesztők szövetsége szerint a heves esőzések miatt késik a kávébab betakarítása, s félő, hogy mindössze legpesszimistább várakozásaik válnak valóra az idei termést illetően. Míg tavaly 11,5 millió zsák kávébabot sikerült betakarítani Kolumbiában, az idén a várt 9,79-10,8 milliós hozamszint alsó határán reked meg tényleges mennyiség, ami 15 százalékos visszaesést jelentene.
Szereted a kávét, de félsz a függőségtől? Vagy éppen a
gyógyszereid miatt nem iszod? Rengeteg tévhit kering, amit ideje tisztázni!
Emberek milliói kezdik a napot egy jó kávéval, beszélik meg titkaikat egy délutáni capuccino mellett, pihennek a vasárnapi ebéd után rumos kávét szürcsölgetve. Mindezt úgy, hogy nagy részük a mai napig nem tudja biztosan, egészségtelen-e a különleges aromájú fekete ital. Most eloszlatjuk a kérdéseket!
A kávé még károsabbá teszi a dohányzást!
A minőségi kávéfogyasztás évről
évre egyre jellemzőbb lesz ránk. A mennyiségi csúcsot állítólag már évekkel
ezelőtt elértük, (a világ 44. kávéfogyasztói vagyunk a wikipedia erre vonatkozó
táblázata alapján), legalábbis nem valószínű, hogy a következő években
emelkedik a kávéfogyasztás mennyisége, de minőségi változás tapasztalható.
A gazdasági válság persze itt is érezteti hatását, ha mennyiségben nem is csökkent a kávéfogyasztás, de az otthoni kávézás aránya emelkedett a kávéházi rovására.
Az első kávéélvezők háziállatok voltak. 1440 egyik sötét éjszakáján Abesszíniában az állatok egész végig nyugtalanul ugrándoztak. Másnap a közeli kolostor szerzetesei arra a megállapításra jutottak, hogy biztosan valami izgató hatású növényt ettek meg. A helyszín átvizsgálása után megtalálták a bűnös cserjét – a kávét. Még aznap elkészítették az áloműző italt, a szerzetesek nagy örömére, mert ettől kezdve nem aludtak el az ájtatosság idején.
Az „afrodiziákum” szó Afrodité, a görög mitológiában, a szépség és szerelem istennőjének nevéből származtatható. Afrodité semmihez fogható bájával, erotikus vonzerejével és szépségével túlszárnyalt minden más csodát, háborúk robbantak ki miatta, művek születtek, képet festettek, zenét komponáltak, hogy megörökítsék a magával ragadó és végtelen vágyat,amit Szerelemnek hívunk.
Aphroditét millió alakkal és névvel illették és illetik ma
is, de a lényeg nem változott.
15 éve | Kovács Bálint | 0 hozzászólás
A kávé élvezetéről írott cikkek
általában a kávéval vannak elfoglalva. Honnan származzon a kávészem, milyen
arányban keveredjen az arabika és a robuszta, illetve a különböző ültetvények
kávéi, milyen legyen a pörkölés, és milyen módon, milyen géppel főzzük le a
kávét, hogy az a legjobb ízű legyen.
A vízről ritkán esik szó, pedig a kávéital több, mint 95 %-a víz. A víz persze elvileg vízízű, így nem feltétlenül játszik szerepet a kávéban, gondolnánk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás