Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kávékedvelő Club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kávékedvelő Club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A rettentes, gyógyíthatatlan függõséget okozó kávés édesség elkészítési módjának közzététele komoly felelõsséggel jár - tényleg nem lehet abbahagyni!
Ráadásul túl könnyen elkészíthetõ.
Vegyünk egy csészényit a lehetõ legjobb minõségû espresoból, és öntsük hozzá a rajongó szerelemmel elkészített Dulce de Lechet, ezt az Argentin eredetû csodát:
Ehhez nem kell más, mint egy konzervdoboznyi édesített sûrített tej.
Kibontatlanul dobjátok egy fazék vízbe, gondosan ügyelve arra, hogy a víz ellepje a dobozt, máskülönben robban!
A kávé nem csak fogyasztásra alkalmas - remek kutatási- és vitatémául szolgál az egészségügyi szakemberek körében. Tulajdonképpen kávé témában, mint minden másban, itt is az aranyszabály lép életbe: a mérték a lényeg. Azaz kis mennyiségben barát, nagy mennyiségben azonban ellenséggé válhat!
Összeszedtem a legaktuálisabb ténymegállapításokat:
A víz után világszerte a legnagyobb mennyiségben fogyasztott ital
-serkenti az intellektust
-növeli a koncentrációs készséget
-megelõzheti a Parkinson-kór, és eges rákos elváltozások kialakulását
(a Parkinson kórban szenvedõk, a betegség elõrehaladtával, megutálják a kávét!)
-a koffein mellett találni benne zsírsavakat, szénhidrátot, rostot, kalciumot, magnéziumot, ásványi sókat, valamint B2, B3, B5 és B6 vitaminokat is.
|
|
16 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Mint közismert, a kávét több helyrõl is származtatják. És tényleg, ahány kávéfajta, annyi genezis, annyi õsi termõvidék.
Az egyik közülük az Abesszíniában található Kaffa városka vidéke.
Bizony bizony, innen ered a kávé, és a koffein elnevezés is.
A kávé az arabok révén vált ismertté, de a kávézás szokását eltanulták a törökök is. Történelmi játszótársaink szíves kortyolgatták az enyhe serkentõ hatású itókát, mellé áfium (lsd:ópium!) pipát pöfögtetve.
És ma megosztom veletek, tulajdonképpen mit is takarnak ezek az elnevezések.
Ennek ismeretében már nyugodtan visszazavarhatjátok a pincért, ha Bécsi kávé néven valami beazonosíthatatlan fantáziaterméket szolgál fel...
Íme, a receptek:
Párizsi kávé
Ehhez lefõzünk 2 deci erõs törökkávét, amikor picit lehûlt, leszûrjük, és hozzá keverünk 2 evõkanál Maraschinot, és 4 evõkanál csokiszirupot. Lehet nyuszis, de még jobb, ha mi magunk készítjük el jó minõségû nyers kakaóból.
16 éve | Váradi Laura | 0 hozzászólás
Azt vajon tudtátok-e, hogy A koffein az agykérget stimulálja; nagy mennyiségben gátolja a foszfo-diészteráz enzimet, és befolyásolja a neuronok tüzelését.Ejha!
Aztán ellazítja az apró hörg?k, az epevezeték, a gyomor- és bélrendszer, az érhálózat egy részének sima izmait, és fölgyorsítja az anyagcserét. Háháhá! Ez tulajdonképpen jó nekünk? Bár gondolom igen, azért isszuk:)
Egy csésze kávé elfogyasztása után 5 percen belül az egész test szöveteiben kimutatható a koffein.
16 éve | Váradi Laura | 0 hozzászólás
A kávészemeket ugyanúgy megpörkölik, de pörkölés után
g?zzel és meleg vízzel kivonják az oldható
anyagokat. Az oldatokat betöményítik, majd fagyasztva
szárítják. Ez azt jelenti, hogy a vizet
nagy vákuum alatt távolítják el a fagyott oldatból.
A maradék pedig lesz a szilárd kávékivonat.
A kávé ízesít?anyagait még a vízg?zös kezelés el?tt kivonják és félreteszik. Miel?tt a kávét ? oxigénmentes légkörben, nitrogén vagy szén-dioxid alatt ? becsomagolnák, az ízesít?anyagokat újra a kávéhoz adják.
Hátborzongató, nem?
16 éve | Lénerer Boglárka | 0 hozzászólás
Afrikai kávé
Lehûtünk 2 - 2 és fél deci presszókávét, majd hozzákeverünk 7-8 evõkanálnyi sûrített tejet, 4-5 teáskanál csokilikõrt, jól összerázzuk, lehetõség szerint shakerben, és jégkockára töltjük.
Ez így két személyre, termésetesen:)
Café Flambé
Ez is egy két személyes recept.
Ehhezfelmelegítünk 4 cl konyakot (hát, ehhez már elkél a mérõedényke), de csak annyira, hogy még pont ne forrjon fel. 4 kockacukrot óvatosan, de alaposan bedörgölünk egy friss narancs lédús héjával, aztán kettõt-kettõt a csészékbe helyezünk.
Egészséges lenne a kávé?
A kávé hatása
A korábbi vizsgálatok alapján meglehetõsen furcsa kép rajzolódott ki a kávé egészségre gyakorolt hatásáról. Egyes kutatók egyértelmûen a káros hatásait emelték ki, míg mások tompították a negatív jellemzõket. Az igazság valahol a kettõ között van.
Kutatások a kávé körül
A kávénak különféle jótékony hatása van, ugyanakkor hátrányokat is felsorolhatunk. A jelenlegi felmérésben a kutatók olyan embereket vizsgáltak, akik vagy koffeines, illetõleg koffeinmentes kávét fogyasztottak.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu